Dagbok fra Hellas, 2003

 

Her kan du lese vår lille dagbok, med bilder om hvordan vi har det under innspillingen av våre første plate.

De som er med er: Toula TourismosFinn HarrisonJohan SelgerydAndré StorengSigmund VikTirill MohnÅshild StorengRonny PettersenTonje Ettesvoll og Haakon Ellingsen.

Vi skal etterhvert lage en side med bilder fra turen, den blir oppdatert etterhvert som vi scanner de inn, og de kan du se her.

27.06.01
Vi reiser fra Norge med våre nye bandbil, en Mercedes. Dette blir en lang, men spennende tur.

08.07.01
Det er søndag og vi har hatt en lang og nesten for innholdsrik tur til nå.
Vår reiserute: Onsdag 27.06 kl. 0300 var det avreise fra Aker Brygge p.g.a spilling for noen av gutta.
Vi kjørte til Helsingborg og var fremme tidlig om morgenen. Derfra gikk det ferge til Helsingör. 
Siden Toula hadde gitt beskjed om at Danmark var ca. 60 mil langt hadde alle belaget seg på en ganske lang tur. Dette var veldig feil, (oops!) så allerede etter 2 timer var vi fremme ved ferjeleie til Tyskland.
Etter dette bar det gjennom et langt Tyskland, og vi endte opp i Østerrike tidlig Torsdag morgen.

Italia var et eviglangt land, og når vi endelig kom til Brindisi og ferjeleiet der, fredag morgen, var vi utrolig slitne. Det var heller ingen opptur at ferjen tok 8 timer, ikke 2, (Toula igjen....) og kostet veldig mye.

Når vi kom ombord i båten, viste det seg at de ikke tok Visa kort, og vi hadde ingen cash, ingen mat eller vann. Etter mye om og men, fikk Toula flørtet litt med kapteinen og vi hadde ordnet med visa til restauranten og litt cash. Alle prøvde å sove litt ettersom det blir lite søvn på en buss. Toula, Sigmund og Ronny klarte imidlertid ikke å sove og fikk prøvd seg på litt Gresk sol og vin.. hehhe... vi hadde det ihvertfall ganske artig.

Vi kjørte oss litt vill på veien til Thessaloniki, og vi fikk startet med litt krangling (endelig) og litt smugkjøring med altfor stor bil, litt god mat og klemming. Også havnet vi oppe på en sånt j..... digert fjell. Det tok ALRDI slutt !! Vi følte vi var med i twilight zone og allerede hadde kjørt utenfor et stup og var døde.... det var helt øde, dødt og ingen skilt om vi var på riktig vei. Ikke på mange timer. Vi trodde vi hadde vært høyt oppe, men nå kom den store testen, vi skulle ha tatt bilde av denne enorme stigningen, sinnsykt bratte stup på den ene siden, og råkjørende grekere på den andre. Toula begynte å bli ganske blek, og Sigmund trengte hyppige pauser. Ellers sov de fleste... heldiggrisene...

Lørdag i 12 tiden var vi fremme, Tirill og Haakon møtte oss i hagen med store smil. Det ble prating, bading i vårt svømmebasseng (kælvedammen), mat og drikke. Vi holdt ut en god stund faktisk, alt var så nytt og spennende. Vi brukte søndagen til å pakke ut litt, mandagen til å handle kjøleskap og masse stæsh. Tirsdag skulle vi begynne å spille inn og vi stilte lyd og alt virket perfekt. Onsdag kræsjet pc´en hele dagen. Vi tenkte at det var strømmen og dro med maskinen til byen. Det var dumt. Den ble "lagt inn" over natten og dagen etter skulle den være fikset. Vi sleit på fredag og lørdag, og lørdag kveld fikk vi hjelp av Cobra Pc. Hele pc`en måtte opp på bordet og fysisk hjelpes tilbake til den stand den var i når den kom hit. Alt i alt er nok alt dette vår feil. Vi vet at vi har begitt oss ut på en vei som kan bli vanskelig når vi ikke kan programmet vi skal jobbe med. Det går greit nå, litt stopping av og til, men vi tar opp 8 spor av gangen og jeg tror maskinen må få litt tid på seg.

Åshild og André var ute på kveldstur på onsdag, på turen fant de en liten hund som var veldig syk og skadet. Vi har tatt den med til huset, den har fått mat, stell og medisiner. Toula tar den med seg hjem hvis den overlever. Han heter Jesper, og er en svart/rødbrun jakthund som sannsynligvis kommer til å bli veldig stor....

Ellers var vi en liten tur ute i går, inspirasjonen var nede etter at vi ligger en uke bak skjema. Det var en live konsert på en strand i nærheten. Vi dro alle, hadde det hyggelig, men kom hjem til innbrudd i huset. De hadde rotet ut alle tingene våre i overetasjen, minidisker, discman, penger, lommebøker, alle trusene til André (!) og en del klær var borte. Det ble litt panikk og vi sprang ned til studioet. Av en eller annen grunn har de ikke sjekket kjelleren og alt utstyret vårt stod urørt og døren var fremdeles låst. Helt utrolig. Ronny mistet nok mest, de tok "laptoppen" og passet hans. De tok også med seg steroen oppe, så det blir ikke noe krangling om hva vi skal høre på, Eminem, Bob Dylan eller Europe....

Nå er vi snart ferdig med "Revealing the world", altså trommer. Det spørs om det blir noen bilder da de har tatt engangskameraet mitt, tro det den som vil.
Men jeg er ihvertfall skallet.... :)

TT.....

21.07.10
Det blir lenge mellom hver gang, og det er fordi det ikke er noen andre enn meg som gidder å skrive. Det går bra her, vi er godt i gang med innspillingen. Har fått inn trommer, bass og gitar på mange låter. Det kræsjer fremdeles i ny og ne, tipper det er menneskelig svikt, men det er umulig å feilsøke det nå. 
Det var ordentlig gledelig å se Finn igjen. Han er en godgutt, og har spilt inn i en fei. Det er varmt, men mye vind, så vi får bruke mye tid på å løpe rundt etter alt som flyr i alle retninger. Nå ble jeg litt desorientert, vi måtte bare "diskutere" litt (det endte med at André skulle gå å banke Sigmund...)....

Ronny og Haakon har dratt hjem, de orket ikke mer.... Nei, de hadde andre ting å gjøre enn å slappe av i solen med gode venner. Vi har reist på strender, noen har vært på Magic Parc, noen har spilt inn. Vi har flyttet poolen vår på taket, og vi har hatt mye moro der med nakenbading, stuping og andre akrobatiske øvelser. Tirill og Finn sover på taket, det er så j.... varmt inne.. Sigmund og Johan sover nede, sammen med utstyret og de fleste insektene vi har her. Jeg har kjøpt nytt engangskamera, så vi får se om det blir noen bilder snart. 
Jesper sover inne nå, og det er ensbetydende med å våkne av et bitt i en tå, nesa eller for eksempel puppen...
Han har blitt veldig leken, man finner aldri skoene sine, og han har lært å sitte, gi labb og legge seg ned.

Vi begynner å se at låtene tar form, og jeg må si at det er veldig deilig. har ventet lenge på det. Vi får tatt opp alle låtene vi hade tenkt til å ta, vi har bra lyd. I dag skal bandet ut på en liten fest sammen, og i morgen blir vi alene så vi får gått igjennom litt planer og funnet ut hvor vi skal og hvordan, og skrevet under på kontrakter. Jeg blir borte fra norge i ytterligere 4 måneder og det skaper selvfølgelig litt problemer... og nye, spennende løsninger... Ellers skulle Finn være morsom i dag og dra ned shortsen til André ute i byen. Det han ikke visste, var at André ikke hadde underbukser på seg. Jeg var ikke der, men skulle gjerne ha sett uttrykket i øynene hans... Selvfølgelig, ikke noe annet....hehe...

Vi har også funnet ut hvem som snorker, og det er André, Haakon og.... MEG????. Hva ff....... Dette er sikkert et komplott.. noe må de jo ha å gjøre... vel, jeg har ihvertfall mutert noen ganger. Våknet med myggstikk i trynet og sammenklistrede øyne, Tirill fikk stikk i leppa, og våknet med skikkelig Elvis leppe.

Vær forøvrig spesifikk når du lar noen lese i dagboka de uten å si hvor de skal begynne. Her om dagen hadde Tirill skrevet noe til meg, ivrig bladde jeg opp bak i boken og fant et brev hvor det var nødvendig at Tirill reiste fra meg, og andre triste greier. Det hele var ganske uspesifikk, og jeg ble jo litt trist.. Det viser seg en dag senere at det jeg hadde lest var et gammelt, "slå opp" brev til en eks. "det var godt å merka det......." og vi lo godt...

Snakkes....

TT....

23.07.01
Det er helt sinnsykt hvor mye vi skal oppleve på denne turen. Hadde det bare vært bra ting. Bandet reiste til byen på lørdag. Vi fant en skikkelig bra restaurant og koste oss i noen timer. Servitøren vår fortalte oss at de fleste stedene man kan danse og feste på er ute ved der vi bor, i nærheten av Makedonia flyplass. Vi reiste utover og på turen kom gutta på at de hadde sett et skilt for en strippebar. De fleste gutta haddde ikke vært på en, og vi fant det etter litt leting. Etter å ha reist og hentet mer penger, siden det var ganske dyrt der, kom vi endelig inn. Et mørkt sted med en mannlig stripper..haha, jeg har aldri sett mannlige strippere før, men man ser jo ikke noe mer enn på stranden uansett. Gutta fikk etterhvert besøk av mange pene kvinner. Det viste seg at det jobbet to norske jenter der. Vi snakket en stund med den ene, og hun var veldig hyggelig. Strippeklubber i norge og hellas er nok endel forskjellig fra hverandre. Jeg synes stripping kan være utrolig sensuelt. Her var det ganske sløvt, og de viste mer enn nok. I tillegg var table dansen ganske drøy, mange av damene lot gutta ta på hele kroppen mens det stod på. I norge er det jo ikke lov å være nær den som stripper, her må de sosialisere med gjestene.

Det gikk fra å være morsomt, interessant, kjedelig, til å bli ganske trist. En av trommeslagerene (han vil gjerne være "litt" anonym) ble litt "brisen", og vi reiste derfra i halv fem tiden. Vi fant et sted som het decadance, og dro dit. Det begynte å bli lyst og det var ikke noe tak der, men vi danset oss inn i morgenen. Ved 7 tiden danset jeg, Finn og Sigmund endelig der det var meningen at man skal danse, på dansegulvet. Finn skulle på do, og rett etter kom det 2 vakter mot Sigmund som var i god form.... Istedet for å snakke med han, tok de tak i hestehalen og dro han i gulvet. De begynte å slepe han etter håret, og jeg sparket en av de i skulderen. Han dyttet meg vekk, og de begynte å dra han etter skuldrene. Jeg løp for å hente de andre og måtte bruke lang tid på å forklare meg. Jeg gikk ut for å skjelle ut de j.... dørvaktene og slang vesken min i skulderen han. Det er en tøyveske litt større enn hånden min. Uten at det skal bety en dritt..... Han dro til meg i hodet og jeg så beinet hans komme mot meg, jeg visste at jeg kom til å falle ned trappen, og svimte av. De andre har fortalt meg at han sparket mens jeg lå nede og de prøvde å dra meg vekk. Sigmund ble borte i alt oppstyret, og vi måtte prøve å finne André som skulle kjøre oss hjem. Det ble en lang natt som dessverre ble avsluttet ganske trist. Vi lot en "utslått" Sigmund sove i bilen, og han har visst prøvd å komme seg ut nøditgangen i bilen, for dagen etter var ruta bøyd ut av bilen.

Vel, vi gir oss ikke, og i dag er det kontraktsmøte med underskriving. Life goes on, enda jeg har veldig lyst til at dørvakta skal få en slags påminnelse om at den slags oppførsel er uakseptabel....
Tirill og Åshild har reist på camping og nå skal jeg gå å lage middag, Ta leme.....

TT....

25.07.01
Jeg sitter og brenner backup`er og svetter noe helt for j.... Vi har klart å gjøre noe med bilen når vi skulle skifte olje i går, men jeg har jo klart å bestille pizza på gresk.. ikke alt går like dårlig. Inspillingen går veldig bra og Tirill og Åshild er tilbake. Jeg skal scanne noen bilder for dere, so sjekk i dag eller i nærmeste fremtid.

Savner dere alle...

TT....

26.07.01
Hei igjen. Siden dette er så gøy så skriver jeg i dag og. Bilen er på verksted til Onsdag og jeg har leid meg en Virago 250 i en uke. for de som ikke er nervøse les dette: her kan man kjøre uten hjelm med shorts og sandaler, særlig hvis man har livsfilosofien; ingen dør før tiden.....
Blir dårlig med bilder da jeg mangler en driver til scanneren og må vente på den. Men vi sitter å hører på opptaken Finn har gjort og det låter mildt sagt J........ bra. Jeg fikk i dag beskjed om at medlemskapet mitt i Naf ikke gjelder for bilen min, for den er så sær, så livet går jo sin gang med dårlige nyheter. Ingenting å frykte, det meste går på trynet, så alt er normalt. Og jeg begynner å bli sånn passe herdet og lei av alle disse flotte utfordringene som jeg skal lære så mye lurt av.

Nå skal jeg sjenke Finn full og bade på taket.

TT....

02.08.01
Mandag ble kontraktene underskrevet (hehe....), i går reiste Finn hjem etter en kjempebra jobb, i dag er vi i ferd med å avslutte bass innspillingen. Det er bare meg og Sigmund her nå, og vi sitter og brenner backups.
Etterpå skal vi feire hvor bra Sigmund er på bass og spise biff. Ingen bryr seg med at middagen blir midt på natta. Bilen ble ferdig på verksted etter en dag og jeg fant ut at etter en bra sladd på sykkelen var jeg ikke så tøff allikvel. Jeg leverte sykkelen inn etter en dag, det er faktisk IKKE safe å kjøre sykkel på disse glatte veiene. En kamerat av Tirill, Costas, har vært på besøk, og han hadde gleden av å sitte på da det skjedde.

Jeg og Tirill satt en dag i 3 timer på polititstasjonen. Enten har de ikke noe å gjøre, ellers så likte de oss godt. Vi velger å tro det siste. Vi måtte ha anmeldelsen av tyveriet på papir. Selvfølgelig fikk vi den på gresk, noe som sikkert gleder forsikringsselskapene. De inviterte oss på kaffe og vi svarte med å invitere de hjem på lørdag. Det kom ingen, men rundt 12 var vi på taket og en patruljebil kjørte veeeeldig sakte forbi med blålys på. Tviler på at de skulle til nærmeste nabo som er et kloster ! Det hadde vært kult å ha fest med lokal politiet, vi tenkte på å ringe nødnummeret å si at vi hadde fest, men at politiet ikke hadde dukket opp og spørre hva vi kunne gjøre med det.

En dag André, Åshild og Finn var ute og kjørte fikk de en del fra en annen bil i frontruta og den sprakk opp i venstre hjørnet. Vi har etterhvert tilbrakt mye tid hos Mercedes her nede, og det vil kun koste ca 1500 kroner å bytte hele greia, de er veldig service innstilte. Vi hadde avslutningsfest for Finn og det ble ca 2 timer søvn før vi skulle kjøre han på flyplassen for selvfølgelig måtte flyet hans gå kl 7 om morgenen. Etter det dro jeg og Sigmund på Mercedes for å fikse bilen, det ble en del glipping med øynene og fryden var stor da vi kom hjem og fant ut at Jesper hadde pisset på gulvet, i sofaen og spydd gress på sengen.

Uansett blir dette en vanvittig bra plate og etter alt peset vi har hatt forventer jeg at du som leser dette kjøper minst 10 stykker...

Sigmund tapte forresten i klespoker i går så det blir mye bra bilder på nettet etterhvert.

Vel, tilbake til det harde livet, øl, røyk, mat og nakennattbading....hihi...

TT...

13.08.01
Tonje kom i dag for å legge på vokal og det blir gøy å se resultatet. Det er ikke så varmt her nede lenger og det føles deilig. André og Aashild har vært alene siden Sigmund reiste på torsdag etter en meget bra innsats på bass. Tirill kommer tilbake senere denne uken og jeg kom i går. Prøver å legge ut bilder på denne siden men noe går alltid galt. Og det er alltid min feil....

Vi hadde det flott i Athen og Santorini. Lagde en ny låt med Tirill og det er en hit. Vi har allerede noen fans pg hvis noen kommer på et navn til oss er det bare å si ifra !!

TT....

19.08.01
Hei igjen. Da er blitt klart for avreise. Vi har igjen noen låter med vokal, men ellers er det ganske fiks ferdig.
Jeg vil takke alle som har vært med, en fin gjeng og jeg tror alle har lært noe på turen, det har iallefall jeg.
Vi holder på å pakke og Jesper er veldig spent på hva som skal skje, han skal bo Danmark en stund fremover.

Vi er fremme i norge i slutten av uka og gleder oss til å treffe familie, venner og kjente.

Takk for nå......