Historie

Unicorn traff hverandre på Niss i skoleåret 98/99. Vi gikk på musikerutdanningen, og rett før vinterferien skulle alle få spille på selvvalgt sted, med den musikkstil de måtte ønske. Vi valgte å spille selvlaget musikk.

Da vi skulle velge konsert sted, begynte alle tankene om å gjøre noe positivt i tillegg til å utøve musikk, å forme seg.

I dag er vi fullstendig klar over at vi gjør noe vi burde ha gjort for lenge siden. Vi tar sikte på å spille overalt, men vi synes det er utrolig givende å spille på støttesentere. 
I tillegg til at mange av tekstene handler om tabubelagte temaer som er selvopplevde, snakker vi åpent om dette i løpet av arrangementet.

I dag er det mye vold, krig, kriminalitet og psykiske problemer i verden. Vi føler at det er alles oppgave å gjøre noe for å forbedre denne situasjonen.
Vi har fått talenter innen musikk, og dette er vår måte å prøve å skape positive ringvirkninger.
Vi vil nevne at vi ikke er opptatt av hva slags bakgrunn, religion, politiske holdninger, eller rase mennesker har. Stort sett opplever vi at når vi kommer innpå mennesker, er dette av liten betydning.
Vi er ganske like, og har veldig like behov.

 

Historien 2006

Ingen forandringer

 

Historien 2005

Ingen forandringer

 

Historien 2004

15.04.04

Unicorn har bestemt å leie inn bassist, gitarist og trommeslager for fremtidige konserter, noe som også medfører at oppdragene får en høyere kostnad, for å kunne betale profesjonelle musikere tarifflønn.

06.01.04

Dessverre har Finn bestemt seg for å jobbe med sin egen musikk fremover. Det er veldig trist og dumt. Men det er lett å forstå at man gjerne vil jobbe med sine egne låter. Vi ønsker han lykke til videre og innrømmer gladelig at det spørs litt hva som skjer videre herfra. Vi har bestemt oss for å vente en stund før det taes noen avgjørelse på om dette bandet skal legges til hvile.

 

Historien 2003

02.03.03

Unicorn bruker forskjellige musikere på trommer og bass.

 

Historien 2002

15.12.02

Vi har kommet til bunns i mange saker, særlig økonomien...hehe...
Unicorn vil jobbe på en litt annerledes måte fremover og i all hovedsak er dette Tonje sitt band og booking vil bli hennes jobb. Vi klarer dessverre ikke ta på oss flere gratis oppdrag siden vi må leie bassist og trommis til hvert oppdrag. Jeg vil også at alle skal ha lønn for denne jobben som vi synes er så viktig, men ofte slitsom. Vi har blitt enige om at André skal være med oss videre på oppdrag og ha ansvaret for å velge ut bassist og trommis til hvert oppdrag.

24.03.02

Kjære Sigmund. Hvis du er der ute, du burde hente noen klær du har liggende hos meg. Lykke til med ehh... det du driver med...

 

Historien 2001

16.12.01

Etter å ha gjort en uforglemmelig innsats slutter André i Unicorn. Dette er ingen lett avgjørelse da han har vært en veldig viktig del av dette bandet i 3 år. Vi er av den mening at alle må følge sitt hjerte hvis verden skal føles meningsfylt. André har evnen til å få frem det beste i hvert enkelt menneske han møter, og han føler at det er andre oppgaver som venter han. Det er ikke lett å være del av et prosjekt som dette. Når folk velger å gå andre veier, har jeg respekt for det. Det skaper utfordringer for oss, men jeg føler at saken vi kjemper for er så viktig. Det er ikke på tide å slutte å kjempe, men på tide å ta opp kampen.
Kjære André, lykke til videre. Du vil alltid være en del av Unicorn....

01.09.01

Johan har sluttet i Unicorn og vil fremover jobbe med sin egen karriere.

21.03.01

Vi har fått oss en ny bassist. Sigmund Vik kommer fra Hordaland og vi fant han på Niss...(som alle de andre). Sigmund er en dyktig bassist som har en følsom spillestil og vi gleder oss til å bli bedre kjent med han i løpet av våren og sommeren.

 

Historien 2000

09-12-00

Vi har fått en ny trommis, igjen. Svenske Johan Selgeryd har blitt med oss på trommer. Johan gir Unicorn en unik ressurs ikke bare med tight og kreativt spill, men også gjennom å være en meget stødig person, som på mange måter blir en viktig, jordnær brikke i vårt puslespill.

22.11.00

Tirill Mohn kommer til å hjelpe Unicorn med plateinnspilling, og hovedsaklig delta på fiolin og gitar.

02-05-00

Tirill Mohn har begynt i Unicorn.
Vi gleder oss voldsomt over å ha med oss Tirill på trommer. Hun spiller i tillegg gitar og fiolin. Tirill har tidligere spilt i det norske bandet White Willow.

01-08-00

Sølvi Sørensen har sluttet i Unicorn. Vi har foreløpig ingen ny bassist! Sølvi har gått videre til nye utfordringer i bandet "SoftCore". Vi ønsker henne lykke til videre.