Informasjon

 På denne siden vil vi prøve å gi deg litt utdypende info om hva en Unicorn er og hvorfor vi har kalt vårt band Unicorn.

André Bjerke (1918-1985) er en av Tonjes yndlingsforfattere særlig fordi han var en tusenkunstner som kunne bevege seg innenfor mange litterære sjangere. Det meste skjønnlitterære han har skrevet suger deg inn, men han var også en finurlige kriminalforfatter med mye kunnskaper og en interesse for det overnaturlige. Han elsket å sette fornuften opp mot fantasien. I mange år skrev han kriminalromaner under psevdonymet Bernhard Borge, men i 1963 utkom "Enhjørningen" under hans fulle navn. Det er denne historien om 4 menn og en kvinne som blir "stanget av enhjørningen" i et møte med det overnaturlig og uforklarlige, som har inspirert til å velge navnet Unicorn.
For at mange av oss velger å leve videre etter å ha blitt utsatt for overgrep er på mange måter uforklarlig....
Det er mye mellom himmel og jord, men det er mer mellom øra på hver enkelt av oss som vi kunne kombinert med hjertet vårt, for å aktivt gjøre verden til et bedre sted å være.


Litt fakta

Unicorn er engelsk for enhjørning. Et fabeldyr som eksisterer kun i menneskets fantasi. Enhjørningen har for det meste blitt beskrevet som en hest med et horn i pannen. I flg. Adèle Schreibers bok "Enhörningen" fra 1997 stammer enhjørningens historie fra India, hvor en gaselle drakk vann fra en elv besmittet med en kysk eremitts sæd.

Dyret har blitt beskrevet som vakkert, vilt, ondt og godt. Akkurat som mennesket har dyret mange egenskaper. Man mente at dyret ble tiltrukket av jomfruens uskyld og skjønnhet, og kun kunne temmes av henne. Jegere jaktet på enhjørningen med jomfruen som lokkedue. Det som gjorde enhjørningen attraktiv var det ene hornet som grodde i pannen dens. Man mente hornet hadde egenskaper som hell i kjærlighet, makt og hvis man drakk av hornet virket det som en motgift til diverse sykdommer.

Enhjørningen har blitt omtalt i både islam og kristendommen, og det har blitt laget utallige malerier, tegninger og ikoner av enhjørningen.
Historie fra perserriket forteller at mennesker trodde at dyret faktisk eksisterte.

Man har opp igjennom historien tilegnet enhjørningen forskjellige egenskaper. Noen anså den som et symbol på uskyld og skjønnhet, andre som ondskap og død.
Det blir derfor litt opp til hver enkelt å danne seg en oppfatning av dens symbolverdi.

For oss i Unicorn er det nettopp mangfoldet av egenskaper som gjør enhjørningen interessant. Både mennesket og enhjørningen har veldig varierte egenskaper. Så vidt vi vet eksisterer vi mennesker, om vi er ekte er et spørsmål om valg, forutsatt at man vet at man har et valg. Vi i Unicorn velger å tro vi er ekte hvis vi lever etter hjertet og prøver å være det vi er ment til; å være oss selv.......

"For smerten, den lever på alles munn i lyset, så alle kan se den. Men først på tilværelsens stillehavsbunn vil sinnet bli dypt nok for gleden."
- André Bjerke -