Nyheter 2005

 

14.09.05
Et år under kniver....
Nå er det fryktelig lenge siden jeg har oppdatert her. Og mange tror vel jeg har lagt meg ned for å dø ;))) Men nei, jeg har bare blitt lagt under kniven for andre gang i år..
Etter operasjonen i magen har jeg fått et nytt liv uten smerter i hals og mage, og jeg kan spise og drikke hva jeg vil. Dessverre ventet og ventet jeg på stemmen uten at den kom tilbake. Så i juni gikk jeg til min øre/nese/hals spesialist som etter en rask titt kunne konstatere min største frykt og lettelse.. en cyste på stemmebåndet...
Frykt fordi jeg er sanger og ikke kan tenke meg noe verre enn å operere på stemmebåndet.
Lettelse fordi det ikke er "min" feil at stemmen ikke kommer tilbake.
29. august var jeg til operasjon, som varte ca en time. Man må i full narkose og jeg hadde skikkelig noia når jeg våknet fordi jeg ikke var foreberedt på alt slimet som ville opp. Og etter en sånn operasjon skal man ikke HOSTE, HARKE eller SNAKKE på EN UKE!!! Det er ganske lenge og jeg gruet meg veldig fordi vi ikke visste om jeg måtte la være å snakke enda lenger.
Jeg lå der med store øyne og holdt Kelly i hånden. Hver gang jeg kjente at jeg måtte hoste steg pulsen min fra seksti til hundre på et blunk og jeg stirret på min, forøvrig nydelige, sykepleier med bedende hjelpeløse øyne. Hun forsikret meg om at jeg var utrolig flink til ikke å hoste, og hjalp meg ved å gi meg varmt vann å drikke..
Etter en ca to timer ga de verste smertene seg i halsen og etter tre-fire timer kunne jeg dra hjem. Det var faktisk veldig deilig å ikke kunne snakke en uke, man blir litt ansvarsløs og kan bare løfte på skuldrene hvis man ikke skjønner eller gidder å skjønne :))

Vel, nå er det to uker og to dager siden operasjonen og jeg kan snakke, men må ta det rolig. De fant faktisk 2 cyster på mitt høyre stemmebånd, så jeg begynner å skjønne at med disse cystene og halsbrann er det ganske utrolig at jeg ha kunnet synge så lenge jeg har holdt på og laget plate i tillegg...
Forhåpentligvis kan jeg begynne hos sanglærer igjen i oktober., da skal jeg jammen synge fletta av dere alle sammen!!!!!!!

12.02.05
Hei alle sammen.
Da er operasjonen vel overstått. 5 små arr, ett av de i navlen, er alt som er igjen av så mange års bekymring. Kan ikke spise som helt normalt enda, men nesten. Kan jammen ikke rape mine salige salutter lenger heller. Har gått ned noen få kilo, men ikke på langt nær så mange som jeg hadde håpet på..hehe.. For de som nå tror at jeg har tatt en operasjon for å innskrenke magesekken, så er det feil. Jeg ble født med en fort kort lukkemuskel ned til magesekken, noe som i årevis har gitt meg halsbrann og sure oppstøt, og nå til sist, konstant heshet. Slik at jeg ikke har kunnet synge. Nå har jeg gjennomgått en laproskopisk operasjon som stenger hullet hvor magesyren har kunnet flyte fritt opp i spiserøret. Tilstanden jeg har hatt kalles gastroøsofagial reflux.
Stemmen er fremdeles hes, men det er bare en måned siden inngrepet, så jeg får smøre meg med tålmodighet en stund til.

Jeg har sovet sammenehengende i flere uker nå. Altså sammenhengende en hel natt, ikke i flere uker : O
Det er utrolig deilig, etter mange år med oppvåkninger hver natt så er det virkelig mulig å sove hele natten gjennnom!!
Som en helhet har jeg det mye bedre enn noen gang. Er veldig rastløs fordi jeg føler meg klar til å kjempe for Unicorn igjen, men så vil ikke stemmen. Fordi jeg ikke har kunnet synge har jeg heller ikke orket å prøve å skrive låter. Men så tenkte jeg at nå er det på tide, og jammen ramlet det ut en låt på kort tid, For jeremiah, en av mine beste om jeg får si det selv. Teksten er lagt ut på Media-sidene. Håper dere liker den.